Szekszárdi Sportközpont

Játékban előbbre léptek vízilabdásaink

2015-07-22

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. vízilabda szakosztálya két csapatot indított a Dunántúli Vízilabda Liga 2014/15-ös kiírásában. A gyermek korosztályú együttesek nyolcadikként zárták a bajnokságot, így bár helyezésben nem, játékban mindenképpen előbbre léptek.

A 2013-ban alakult vízilabda szakosztály jelenleg 60 igazolt sportolóval működik, a gyerekek három csoportban, két edző irányításával dolgoznak. A kis létszám okán a gyerekek nem korosztály, hanem képességek szerint kialakított csoportokban gyakorolnak, heti 3-6 órában a városi fedett uszodában. A „gyerekanyag” ugyanakkor lehetővé tette, hogy Sóvári Gábor edző irányításával gyermek A és B korosztályú csapat is versenyezzen a Dunántúli Vízilabda Ligában.

– A 2000-ben születettek korosztályában az előző évi 8. hely után az előrelépést tűztük ki célként a csapat elé – kezdte értékelését a tréner. – Az alapszakaszban Pécs és Komló mellett Kaposvár két csapatával kerültünk egy ágra, s bár legyőzni csak a Komlót sikerült, mind a Pécs, mind a somogyiak ellen egyre szorosabb meccseket játszottunk. Az alsóházi rájátszásban az Ajka, a Pápa és a Győr érkezett „új” ellenfélként, s végül a Pápa és a Komló előtt idén is nyolcadikként zártunk. Helyezésben tehát nem léptünk előbbre, de játékban mindenképpen. Taktikailag egyre érettebbek a fiúk, a kondival sincs gond. Az évek során megszerezhető rutin mellett csak a kétkapus gyakorlások hiánya okoz gondot. Remélem, a következő időszakban mindkét téren sikerül majd előre lépnünk. A csapat legeredményesebb gólszerzője Barabás Dominik volt 38 találattal, őt Péri Bence (32), Páva Gellért (24) és Bencze Botond (22) követte a listán.

– Örülök, hogy a fiatalokkal is egyre komolyabban számolhatok. Olyannyira, hogy az elmúlt kiírásban már be is nevezhettünk a gyermek B korcsoportos bajnokságba. Csapatunk folyamatos fejlődést mutatott az idény során, és az alsóházi rájátszásban Szentendre és Balatonfüred két gárdáját is megelőzve zártunk végül a 8. helyen. Az együttes vezéregyéniségei, a már az idősebbek között is meghatározó játékosnak számító Bencze és Barabás korosztálya legjobbjai közé tartoznak – ketten együtt 107 góllal terhelték meg a riválisok hálóját -, teljesítményük elismeréseként részt vehettek a dunántúli régió tehetséggondozó edzésein. Mindkét fiatal kitűnően teljesített, így nekem némi meglepetést okozott, hogy csak Botond kapott meghívót őszi összetartásra is – mondta Sóvári Gábor.

A szakosztály az elnyert TAO támogatásnak köszönhetően tovább bővíthette eszközállományát: a gyermekek sportruházata mellett új labdákat és egy pár felnőtt méretű kaput vásároltak. Sportágfejlesztési programjukban vállalták, hogy 2015/16-os bajnoki évben immár három korosztályban versenyeztetik sportolóikat. A még hatékonyabb szakmai munka érdekében minden korosztályban növelni szeretnék a rendelkezésre álló vízfelület nagyságát és az óraszámot, a létszám növeléséért pedig iskolai toborzó programot hirdetnek, bemutató edzéseket tartanak. Pólósaink a városi fedett uszodában és a Szekszárdi Fürdőben tartottak edzőtábort, napi két tréninggel.

(Fotók: Kiss Albert)

DSC_6564 DSC_6466 DSC_6443 DSC_1690 DSC_1664 DSC_1646 DSC_1703