Szekszárdi Sportközpont

Három szekszárdi versenyző a Jövő Bajnokai összrégiós versenyen

2019-01-25

„Legyetek büszkék arra, hogy kiválasztottak vagytok” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Dr. Wladár Sándor a Jövő Bajnokait január 20-án vasárnap az idei összrégiós versenyen a Tüske Uszodában, ahol a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjának 9 régiója és közel 300 versenyzője mérte össze tudását.

Az ifjú tehetségek régiónként vonultak be a régióvezetőikkel és kiemelt mentoraikkal. A múlt és jelen nagy úszó bajnokai közül, az olimpiai aranyérmes úszó Kovács Ágnes, Risztov Éva, Szabó József és Dr. Wladár Sándor is együtt vonult a fiatalokkal.

„A tehetség minden körülmények között utat tör magának, az úszás pedig igen meghatározó szerepet tölt be a magyar sportban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már számtalan bajnok került ki az uszoda falai közül” – emelte ki beszédében Dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Magyar Úszó Szövetség pedig mindent meg is tesz, hogy ez a tendencia folytatódjon, ezért is fordít kiemelt figyelmet a Jövő Bajnokai utánpótlás programra, amely több kisebb-nagyobb változáson is átesett az elmúlt két évben, ennek egyik jelentős eredménye, hogy a felmérőket felváltották különböző gyakorlati tréningek, hasznos előadások és interaktív képzések, így nem csak a gyerekeket és edzőket, hanem a szülőket is sikerült megszólítani. A mai összrégiós torna pedig az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása is, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak a szülők, versenyzők és edzők.

Szekszárdról Horváth Luca, Hild Zsanett és Liszkai Péter került be a Dél-Dunántúl régiójának válogatottjába ahol méltón képviselték egyesületüket és városukat. Teljesítményükkel nagyban hozzájárultak a Dél-Dunántúli régió csapatának nagyszerű szerepléséhez.

Egyéni versenyszámaikban Horváth Luca (100 méter hátúszás) és Hild Zsanett (100 méter gyorsúszás) harmadik helyezést szerzett, Liszkai Péter (100 méter hátúszás) hetedik lett. Gyorsváltóban Hild Zsanett a harmadik helyezett csapat tagja volt.

A régiók közötti versenyt a Dél-Alföld nyerte, a második Dél-Dunántúl lett, még a harmadik helyen holtversenyben a Nyugat-Dunántúl és a Budapest 1. régió végzett.

Forrás: musz.hu