Szekszárdi Sportközpont

Atlétika

A Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. Szakosztályok Működési Szabályzata:

Sportközpont_Szakosztály_SzMSz

DCIM112GOPRO

_DSC14632016. január elsejétől az atlétika sportágnak is működik szakosztálya a Sportközpont keretein belül. A sportok királynője jelentős hagyományokkal, erőkkel és bázisokkal rendelkezik Szekszárd városában hosszú idő óta. Célunk, hogy ez az alapmozgásokon – futás, ugrás, dobás – alapuló alapsportág a jövőben is kedvelt és keresett mozgásforma legyen a szekszárdi és Szekszárd környéki fiatalok számára, jó lehetőséget biztosítva a tehetséges versenyzők képességeinek magas szintű fejlesztéséhez.

_DSC0768Új szakosztályunkban négy edző kezdi meg – vagyis inkább folytatja – munkáját: Scherer Tamás, szakosztályvezetőként a sprinter, ugró és összetett szakággal foglalkozik minden korosztályban, Gaál László első sorban az általános iskolás korosztály felkészítésében dolgozik, Móra Zoltánnak dobó csoportja van, míg Szőke Gergő a közép- és hosszútávfutók felkészítését végzi minden korosztályban. Eredményes munkájuk elengedhetetlen alapja az iskolákban folyó Kölyök Atlétika oktatás. A Nemzeti Alap Tanterv szerves részét képző programban jelenleg az első, második, harmadik osztályos tanulók ismerkednek a sport és a sportág alapjaival városunk minden általános iskolájában. Az itt dolgozó kolléganők munkája nagyban meghatározza szakosztályunk jövőjét is.

A sportolók zavartalan felkészüléséhez megfelelő feltételeket biztosít a sportközpont és az atlétikát szolgáló létesítmények folyamatos fejlesztése is.